Home / Urtebloggen / EU-regler spænder ben

EU-regler spænder ben

Iflg. nye EU-regler må fødevarer (herunder kosttilskud) ikke markedsføres som forebyggende, lindrende eller helbredende uanset årtusinders erfaringer – idet disse virkninger nu hører under lægemidler eller naturlægemidler og skal dokumenteres ud fra samme metoder som lægemidler med 1 eller få hovedmarkører fra kilden.

Dette virker imidlertid ikke helt forståeligt, idet urter, frugt og grønt indeholder utallige biostoffer, der samarbejder i en indbyrdes afhængig kædereaktion, når vi indtager dem, for eksempel som:

apples

Hvis man analyserer et æble ud fra 1 hovedmarkør og giver dette isolerede biostof “hele æren” for æblets helsefremmende effekt, ville det ikke være retvisende. Det skyldes nemlig de mange forskellige samarbejdende biostoffer som vitaminer, sukkerstoffer, pektin og fibre samt antioxidanter m.m.

Der er altså behov for nye analysemetoder og ifølge det amerikanske website www.nutraingredients.com arbejder nogle af de store fødevareproducenter på at udvikle en bedre tilpasset dokumentation, som tilgodeser naturprodukters varierede samspil imellem de mange biostoffer. Det afventer vi med spænding!

I mellemtiden bliver vi forbrugere opfordret til at spise “varieret” som eneste oplysning om kostens indflydelse fra fødevarer.

Life Spice Vital er med sin mangfoldighed af biostoffer et godt supplement til en endnu mere varieret kost til glæde for hele kroppen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *